måndag 22 mars 2010

reflektera över sitt lärande.

Att se tillbaka på processen är att åskådligöra sitt lärande. Det är en utav anledningarna till att man ska dokumentera allt man gör. Bloggen är ett sätt att göra detta men även (i alla fall för mig) att reda ut tankar på. Efter att ha landat lite efter vår fantastiska performce så ser jag plötsligt hur allt det vi har gjort har lett fram till en bra "produkt"
Vi har jobbat hårt, kanske hårdare än någon annan grupp pga att vi faktiskt var 14 stycken och en enda gestaltning. Det var skönt att det gick så bra för det bevisar att trots att man har olika erfarenheter och ska jobba mot olika åldrar (1-19 år) så kan man med rätt verktyg enas under en samma fana. Idag blev svaret tydligt om hur man lyckas med detta. Allt började med att vi fick skriva 10 ord var med tankar om orden "berättelse" och "samhälle" sedan fick vi individuellt skapa ett samhälle av skräp. Vi delades sedan in i grupper med de samhällena vi tyckte stämde bäst med sitt eget. Där arbetade vi fram varsin lite performcen som senare kom att bli materialet till den slutgiltiga produken. Är man en stor grupp så är detta ett smart sätt att göra något gemensamt på. För alla kommer känna att de på något sätt fått vara med och bestämma i arbetet.

Veckan som ledde fram till själva redovisningsdagen kom att handla om mest tekniska och praktiska saker. iaf för mig. det skulle pratas med tekniker, skriva körschema, sätta ljud och ljus. På fredagen klaffade allt och diskussionen som kom efter var väldigt intressant att lyssna och ta del utav. Fredagen var en utav de dagar jag är som mest stolt över under terminerna på lärarutbildning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar